18-10-2019

Vil I arbejde med robotbiler i en klasse eller på et valghold?

Bit:bot kan være løsningen, hvis man ønsker minimalt monteringsarbejde og ekstra finesser indbygget i robotbilen.

En madkasse buggy kan være løsningen, hvis man ønsker at give eleverne mulighed for selv at montere og bygge deres chassis, før buggyen skal programmeres.

Se materialerne om Bit:bot og madkasse buggy under menupunktet "Tips" > "Udstyr til micro:bit".

17-10-2019

Jeg arbejder på en større oprydning på websitet. Bl.a. er menustrukturen justeret og strammet op, så den enkelte bruger hurtigt kan finde frem til forløb, der kan være relevante for dem.

Matematiklærere på mellemtrinnet kan med fordel se nærmere på menupunktet "Matematik" under "Forløb".
Næsten alt indhold er nu opdateret, og der er henvisning til spændende nyheder.
I min optik vil alle matematiklærere på mellemtrinnet kunne finde inspiration til brug af micro:bits her.

02-10-2019

De fleste micro:bit brugere har nok bemærket, at der er masser af store og små nyheder på DR Ultra:bit websitet.

Der er bl.a. offentliggjort nogle små såkaldt grønne forløb under Fag i Ultra:bit > Matematik.

Se f.eks. forløbet "Det går lynhurtigt", hvor eleverne gennemfører eksperimenter, der viser noget om, hvor hurtigt micro:bitten arbejder. Bagefter kan eleverne gennemføre matematiske undersøgelser, hvor micro:bittens fart er en fordel.

Link til DR Ultrabit websitet

02-10-2019

Det tidligere "Opstartforløb" er revideret og omorganiseret, så det bedre matcher de forventninger, lærere og elever kan have til et "Kom godt i gang" - materiale i en travl hverdag.

Find det reviderede forløb under
Om micro:bit > Micro:bit - Kom godt i gang

12-09-2019

Der skal støves af, ryddes op og omorganiseres på websitet.
I første omgang er menupunktet "Forløb" - "Grundlæggende" fjernet, da det meste af indholdet kan hentes under "Micro:bit opstartsforløb".
"Aktivitetsark" er i min optik stadigvæk aktuelle. Derfor er indholdet opdateret.