31-08-2021

BMP-280 er en sensor, der kan måle lufttryk. Den kan forbindes til en Wappsto:bit og en Micro:bit. Ved hjælp af en række forsøg vises hvorledes lufttrykket afhænger af højde, vejr, temperatur og rumfang. Man kan også se, hvordan trykket påvirkes af strømmende luft.
En videovejledning udarbejdet af Gunnar Lund.

31-08-2021

Når micro:bitten tilsluttes en wappsto:bit, får micro:bitten forbindelse til et netværk, så data kan sendes til wappsto:bit websitet wappsto.com.
På websitet kan brugerne vise og logge data sendt fra micro:bitten.
I dette forløb demonstrerer tre enkle eksempler, hvordan micro:bittens temperaturmålinger kan vises og logges på forskellige måder:
1a. Enkel visning og logning af temperatur
1b. Vise temperatur med viserinstrument og niveau med tekst
2. Vise og logge temperaturer fra to micro:bits
Forløbet kan bruges som et "kom godt i gang med wappsto:bit" forløb. Herefter vil det give god mening at bruge wappsto:bitten til at vise målinger fra f.eks. enviro:bit.

07-08-2021

Hvordan påvirker lys og lysets farver spiring og fotosyntese?
Smart Greenhouse Kit er et minidrivhus, hvor måling og styring kontrolleres af en micro:bit.
I dette forløb benyttes adgangen til at styre lys og vanding til at lave forsøg med, hvordan belysningen påvirker spiring og fotosyntese af karse.
Materialet beskriver, hvordan minidrivhuset kan klargøres og programmeres til at styre lys og vanding.
Herefter skal eleverne selv undersøge, hvordan forskellige farver påvirker spiring og fotosyntese, så de kan formulere "de gode spørgsmål" samt planlægge og gennemføre forsøg, der besvarer spørgsmålene.

28-07-2021

Udarbejdet til de hold eller grupper, der ønsker at fordybe sig i ZIP Halo neopixelringen.
Vi ser nærmere på, hvordan man adresserer de enkelte neopixels i ringen med brug af tællerløkker, og vi ser også på, hvordan man blander sine egne farver.

Se under "Forløb" - "Tværfagligt"

17-06-2021

DR Ultra:bit challenge: Knæk koden til bevægelse.
Eleverne skal knække koden for, hvordan børn og unge får bevæget sig mere. Teknologi skal indgå i løsningen enten med micro:bit eller scratch.
Et rigtig fint oplæg, som 4.-8. klasser kan arbejde med hen over efteråret.
Tilmeldingen er netop åbnet.
Deadline for aflevering af bevægelsesaktiviteter 16. oktober.

Link til oplægget på DR Ultra:bit websitet