12-04-2018

Lundskolen - Smart design

Bine Faure har et profilhold på Lundskolen, hvor eleverne arbejder med "Smart design".

Jeg har deltaget i nogle af holdets timer mhp. introduktion og støtte til deres brug af micro:bits.

En formiddag har holdet været på Engineering Lab i Horsens, hvor Kasper Rand hjalp eleverne med at kvalificere deres produkter. Kasper kunne hjælpe med praksisforslag til rigtig mange detaljer, lige fra konstruktion af vippekontakter til fremstilling af laserskårne kasser til elevprodukterne.

På fotoet ser vi den foreløbige prototype på en sjov "affaldsbeholderrobot" til indskolingen.
I den ene arm skjules en lille kraftig lommelygte, der lyser på en micro:bit, der er skjult i den anden arm. Når affald smides i beholderen, brydes lysstrålen og "robotten" giver respons med lyd og et løbelys i slipset.