18-02-2020

Eleverne undersøger mulige udfald og sandsynligheder ift. en enarmet tyveknægt med 3 "ruller" hver med 3 billeder.
Derefter programmeres tre micro:bits, så de sammen fungerer som en enarmet tyveknægt. Eleverne kan nu gennemføre forskellige eksperimenter for at undersøge, om deres beregninger er korrekte.
Hvis der afsættes tid, kan eleverne forbedre programmet.
Velegnet i slutningen af mellemtrinnet og i udskolingen.

Se under "Forløb" - "Matematik"

18-02-2020

Gunnar Lund har arbejdet videre med sin lysavis.
Han har udarbejdet forslag til, hvordan man kan vise måleresultater som en lysavis.

Se under "Tips" - "Diverse"

15-02-2020

Forslag til brug af micro:bit teknologi, der kan indbygges i modelhuse.
Materialet indeholder forslag til brug af lysdioder, afstandssensor, neopixels, servomotorer, water:bit samt micro:bits indbyggede lyssensor til efterligning (simulering) af solceller.
Materialet skal anvendes til en projektuge for alle 7. klasser i Odder kommune i uge 10.

Se under "Forløb" - "Tværfagligt".

13-02-2020

Gunnar Lund har lavet en lysavis og en tæller med flere micro:bits. Micro:bits'ene udveksler data med radiofunktionen.
Idéen kan f.eks. bruges som blikfang, når der skal laves udstillinger.

Se under "Tips" - "Diverse"

26-01-2020

Spændende dage på Betshow 2020 i London 22. - 24. januar.
På udstillingen vises og demonstreres masser af ny teknologi til læring.
Brug linket herunder og se nogle eksempler på micro:bit produkter og projekter, der blev præsenteret.

Link til beskrivelse