17-06-2021

DR Ultra:bit challenge: Knæk koden til bevægelse.
Eleverne skal knække koden for, hvordan børn og unge får bevæget sig mere. Teknologi skal indgå i løsningen enten med micro:bit eller scratch.
Et rigtig fint oplæg, som 4.-8. klasser kan arbejde med hen over efteråret.
Tilmeldingen er netop åbnet.
Deadline for aflevering af bevægelsesaktiviteter 16. oktober.

Link til oplægget på DR Ultra:bit websitet

16-05-2021

Eleverne eksperimenterer med løkkefunktioner for at skabe spændende løbelysmønstre.
"Brug matematikken til at styre elektronikken."

Se under "Forløb" - "Matematik"

30-04-2021

Der har været temmelig stille her på websitet i en periode, men der sker noget "bag kulisserne".

Ålborg firmaet "Seluxit" er i gang med at udvikle en spændende nyhed til micro:bit, som jeg bl.a. sammen med Gunnar Lund har fået mulighed for at teste mhp. fejlfinding og udvikling.

Når micro:bitten tilsluttes den nye wappsto:bit, får micro:bitten forbindelse til et netværk, så data kan sendes til wappsto:bit websitet.
På websitet kan brugerne på forskellige måder vise data sendt fra micro:bitten.
Gunnar og jeg har udviklet på forskellige idéer, som vi offentliggør, når Seluxit folkene vurderer, at deres produkt er klar til salg, forhåbentlig før skolernes sommerferie.

Følg linket her og læs mere på Seluxits website under Wappsto:bit

28-03-2021

En fremragende video udarbejdet af Gunnar Lund, der på en fin måde demonstrerer logning af lufttryk data med micro:bitten.
Man går eller kører en tur med en enviro:bit. Data for lufttrykket logges undervejs på turen.
Når man kommer hjem, overføres lufttryk data til en micro:bit tilsluttet en computer og et regneark. Nu kan ændringerne i lufttrykket vise højdeforskellene på turen.

Se under "Forløb" - "Naturfag"

08-02-2021

I denne reviderede version af forløbet "Eventyrlige neopixels" benyttes funktioner til styring af lyset mhp. at forenkle elevernes adgang til at lave deres egen lyssætning.

Se under "Forløb" - "Tværfagligt"