Info

31-10-2022

Arbejd med vinkler i matematik gennem eksperimenter med en 360 graders servomotor.
Prøv bl.a. "Vinkelspillet" hvor en tilfældigt valgt vinkel skal udpeges ved at tilte micro:bitten.

Se under "Forløb" - "Matematik"

03-10-2022

Der bruges to micro:bits til forløbet.
Med den ene micro:bit vælges et tal. Når det ønskede tal er valgt, trykkes på knap A+B og tallet sendes videre til den anden micro:bit.
I den anden micro:bit ændres det valgte tal med en "hemmelig" regnefunktion og resultatet vises. Brugeren skal teste forskellige tal for at finde ud af, hvordan den "hemmelige" funktion er lavet.
Micro:bitten med talmaskinen er monteret med en ZIP Halo Neopixelring, så man kan lave et lille lysshow med den, før talresultatet vises. Neopixelringen programmeres med talrækker, der udmønter sig i flotte lysmønstre.

Se under "Forløb" - "Matematik"

30-09-2022

Nogle idéer til, hvordan man kan udstyre buggyen med en servomotor og lave nogle værktøjer, der håndteres med den fjernstyring, der også fjernstyrer selve buggyen.
Vejledningen indeholder forslag til konstruktion med byggeelementer fra "Lego Mindstorms sæt nr. 9797".

Se under "Temaer" - "Nezha og MB"

30-09-2022

Enviro:bitten bruges til at måle trykforskelle i forskellige højder på skolen. Trykforskellene bruges til at beregne højdeforskellene.
Forløbet giver eleverne en sjov introduktion til arbedet med tryk, og de erfarer, hvordan man med små ændringer i programmeringen kan få micro:bitten til at bearbejde og vise data på forskellige måder.

Se under "Forløb" - "Naturfag"

29-08-2022

Modellen og den rigtige markrobot.

Kom med på et besøg hos en landmand og på Bygholm Landbrugsskole for at høre om digital teknologi i landbruget nu og i fremtiden. Se den markrobot, som Bygholm kører forsøg med lige nu (2022).
Prøv derefter selv at eksperimentere med digital billedgenkendelse og plantegenkendelse.
Og lav evt. en model af en markrobot med micro:bit, Smart AI Lens, lego m.m.
Et spændende indbilk i en mulig fremtid for dele af landbruget, hvor danske virksomheder er med til at sætte en dagsorden.
Fremragende fællesfagligt emne til naturfagene i udskolingen.

Direkte link til første videovejledning