13-11-2019

I dag afviklede Odder kommune sin afslutningsevent på projektet "Eventyrlige neopixels".

Eleverne i 5. klasser på kommunens skoler har gennem en periode arbejdet på at lave "kukkasser" med scener fra H.C. Andersens eventyr "Fyrtøjet". De har lavet stemningsbelysning med neopixels til scenen, og de har bl.a. øvet oplæsning, der passede til kasse og belysning.
Elever og lærere tog bl.a. afsæt i forløbet "Eventyrlige ZIP Halo neopixels".

En fantastisk dag i selskab med glade og dygtige elever og deres lærere.

Brug linket her for at læse mere om arrangementet og se nogle billeder derfra.

Find forløbet "Eventyrlige ZIP Halo neopixels" under "Forløb" - "Tværfagligt".

08-11-2019

Eleverne eksperimenterer med tællerløkker og talfølger for at skabe flotte lysmønstre med ZIP Halo neopixelringen.

Frem til jul med en "Julespecial" til sidst i materialet. 😉

Se under "Forløb" - "Matematik".

02-11-2019

Enviro:bit kan bl.a. måle lufttryk med stor nøjagtighed.

Sammen med min gode kollega Jacob Martinsen på Østerhåbskolen, har jeg udarbejdet et forløb til skolens 6. årgang.
Eleverne arbejder med at måle lufttrykket. De ser på, hvordan trykket ændrer sig, og hvilke sammenhænge der ser ud til være mellem tryk og vejr. De eksperimenterer også med, hvordan trykket ændrer sig med højden.

På billedet har to piger målt trykket ved foden og ved toppen af Hattingafdelingens store trappe.
På baggrund af trykforskellen skal de beregne trappens højde.

Se forløbet under "Forløb" - "Natur/teknologi".

29-10-2019

I en travl skolehverdag kan det knibe med at få tid til fordybelse og refleksion.

En workshop kan være en genvej til at komme i gang eller komme videre med brugen af micro:bits.

Se de nye forslag under "Workshops".

27-10-2019

Der er sket rigtig meget her på websitet hen over efteråret.

Er du matematik eller natur/teknologi lærer på mellemtrinnet, vil der være masser af inspiration at hente. Der er forslag til forløb uden ekstra tilkøbt udstyr, men der er også forslag til, hvordan udvalgt ekstraudstyr kan benyttes.

Prøv at se under "Forløb" - "Matematik" og "Natur/teknologi".

Men læg også mærke til forslagene under "Tips" - "Udstyr til micro:bit".