08-01-2020

En bilbane kan bygges om, så den kontrolleres af micro:bits.
Det giver eleverne adgang til at eksperimentere med og diskutere digitale sikkerhedsløsninger, der måske kan overføres til "den rigtige verden".

Find forløbet under menupunktet "Temaer".

03-01-2020

Enviro:bit bruges til at måle støjniveauet i klassen i forskellige situationer.
Eleverne skal analysere de indsamlede data og bruge dem til at lave et program, der kan fungere som "klassens støjvagthund" og give et passende varsel, når støjniveauet bliver for højt.
Forløbet afsluttes med en gennemgang af, hvordan arbejdet med materialet kan bringe eleverne "rundt om" nogle af de fire kompetenceområder for teknologiforståelse.

Find materialet under "Forløb" - "Naturfag"

28-12-2019

Gunnar Lund har lavet en fin video, der demonstrerer, hvordan man kan bruge micro:bitten til måling af spændinger op til 3 V.

Videoen viser målinger på galvaniske elementer, og Gunnar demonstrerer til sidst, hvordan man kan bygge en lille voltasøjle.

Link til video

17-12-2019

Kristian Wolling og hans elever på Egebakken i Vodskov har endnu en gang tryllet.

Se i videoen hvordan de har indtænkt brugen af micro:bits i emnet "Statistik og sandsynlighed".
Det er nok ikke os alle, der kan lave så flot en enarmet tyveknægt, som Kristians elever har lavet, men man kan sagtens hente inspiration i konceptet og lave sin egen version af de forskellige spil.

Godt gået! 👍

Link til video

06-12-2019

Enviro:bit bruges til at måle lysets sammensætning af farverne rød, grøn og blå (RGB).
Eleverne analyserer farvesammensætningen i kunstlys og i sollys, og de lærer om, hvordan belysning i hjemmet og på arbejdspladsen bør vælges.
Til sidst eksperimenteres med farvegenkendelse. Et rigtig fint eksempel på, at eleverne skal indsamle, analysere og bruge data for at lave en løsning.

Find materialet under det nye menupunkt
"Forløb" - "Naturfag"