10-08-2020

Hvorfor ser det ud som om et hjul kører baglæns på en filmoptagelse?
Dette og andre spørgsmål kan "belyses" gennem forsøg med en stroboskoplampe.

Gunnar Lund har lavet en stroboskoplampe med micro:bitten og demonstrerer i videoen, hvordan man kan lave forskellige forsøg med stroboskopet.

Se under "Forløb" - "Naturfag".

17-06-2020

De fleste micro:bit makecode brugere har nok opdaget, at makecode er opdateret.
Link til info om opdateringer

Der er en lille detalje, der også er rettet, men som makecode folkene ikke nævner i deres gennemgang:
Divisioner der ikke går op, afrundes til 2 decimaler.
Tidligere opdagede man ofte, at en beregning blev vist med en "uendelig" stribe decimaler, og man kunne ikke programmere sig til visning af f.eks. 2 decimaler. Den fejl er langt om længe rettet.

På billedet har jeg brugt en funktion med parameteroverforsel og returværdi til at afrunde et resultat til 1 decimal.

16-06-2020

På Østerhåbskolen skal vi efter sommerferien i gang med at introducere vores nyanskaffede laserskærere for personale og elever.
Vi er en lille arbejdsgruppe, der gennem nogle uger har eksperimenteret med laserskæreren for at klarlægge, hvordan vi kommer i gang bedst muligt, når vi bl.a. skal tage højde for, at elevcomputerne er chromebooks.
Eftersom vi bl.a. gerne vil kombinere arbejdet med laserskærerne med brugen af micro:bits, kommer vejledningerne også omkring micro:bit designs.
Efter sommerferien vil der dukke flere micro:bit idéer op.

Link til "Kom i gang vejledninger til laserskærer"

13-05-2020

Jan Oechsle har også været i gang med at arbejde med Ørsteds forsøg.
Han har lavet et program, der kan måle magnetfeltstyrke og endda påvise, om man nærmer en magnetisk nordpol eller sydpol til micro:bitten.
I tilknytning til programmet har Jan udarbejdet et materiale med forslag til, hvordan man kan måle på magnetfeltet fra en ledning og fra nogle små spoler.
Vi har fået lov til at linke til materialet fra vores materiale om H.C. Ørsted.

Se under "Forløb" - "Naturfag"

07-05-2020

For 200 år siden gennemførte HC Ørsted det forsøg, der viser sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme.
I dette omfattende forløb fortælles om Voltas, Ørsteds og Faradays opdagelser.
Eleverne får mulighed for at måle på de kendte forsøg med micro:bitten.
Og der fortælles om nogle af de opfindelser, der fulgte i kølvandet af opdagelserne og hvilken betydning de har for vores hverdag.
Forløbet er udarbejdet sammen med Gunnar Lund.

Micro:bitten skal ikke erstatte det kendte fysikudstyr. Forsøgene beskrevet her kan i stedet supplere de forsøg, der normalt bruges i fysiklokalet.

Se under "Forløb" - "Naturfag"