28-03-2021

En fremragende video udarbejdet af Gunnar Lund, der på en fin måde demonstrerer logning af lufttryk data med micro:bitten.
Man går eller kører en tur med en enviro:bit. Data for lufttrykket logges undervejs på turen.
Når man kommer hjem, overføres lufttryk data til en micro:bit tilsluttet en computer og et regneark. Nu kan ændringerne i lufttrykket vise højdeforskellene på turen.

Se under "Forløb" - "Naturfag"

08-02-2021

I denne reviderede version af forløbet "Eventyrlige neopixels" benyttes funktioner til styring af lyset mhp. at forenkle elevernes adgang til at lave deres egen lyssætning.

Se under "Forløb" - "Tværfagligt"

15-01-2021

En viskerrobot, der starter automatisk, når ruden bliver fugtig.
Spændende video lavet af Gunnar Lund.

Se under "Tips" - "Byg selv"

10-01-2021

Min tidligere kollega i Horsens Kommune Arne Terp Andersen er en flittig mand.
Hen over det sidste år har han hver uge lagt en ny youtube video op på sin kanal med en masse spændende idéer til, hvordan micro:bitten kan bruges.

Prøv at kigge forbi Arnes kanal og se, om du eller dine elever kan hente ny inspiration.

Link til Arnes youtube kanal.

04-01-2021

Eleverne skal i grupper designe et spil med afsæt i disse betingelser:
- Spillet skal "styres" af en eller flere micro:bits
- Der skal benyttes en form for spillebrikker og evt. et spillebræt
- Micro:bitten skal indbygges i et panel, med superkort info om spillereglerne
Forløbet er som udgangspunkt udarbejdet til en 5. klasse, der skulle designe spillebrikkerne med en laserskærer, men brikkerne kan selvfølgelig laves på mange andre måder. Forløbets bærende idé er udvikling og design af spillet.

Se under "Forløb" - "Tværfagligt"