03-04-2020

Data kan visualiseres eller vises på mange måder: Som talværdier, som grafer, som ikoner, som et udslag med en viser, som farver o.s.v.
Metoden til visualisering afhænger af, hvad visningen skal bruges til.
Derfor er det en god idé, hvis man har kendskab til forskellige metoder til visualisering af data fra micro:bitten, så man har mulighed for at vælge den bedste metode.

Find forløb under "Forløb" - "Naturfag", hvor der er eksempler på visualisering af data med micro:bits og med ZIP Halo neopixelringen.

26-03-2020

Gunnar Lund har endnu en gang tryllet med micro:bitten (han forstår at udnytte tiden fornuftigt i disse tider).
Denne gang styrer micro:bitten nogle ultralydstranducere (arbejder med frekvensen 40 kHz), der skaber stående bølger med energi nok til at fastholde små flamingokugler i bølgernes knudepunkter.
Et imponerende forsøg der på en helt speciel måde demonstrerer lydbølgers egenskaber.

Se under "Forløb" - "Naturfag"

17-03-2020

Gunnar Lund har eksperimenteret med datalogning i micro:bitten.
Overførsel af data fra micro:bitten til computer gennemføres med en windows computer med enten Termite eller Tera term installeret.
I det ene forløb måles accelerationen ved det frie fald.
I det andet forløb måles vejrdata fra en enviro:bit.

Se under "Forløb" - "Naturfag"

08-03-2020

I uge 10 afvikledes forløbet HOP-IN 2020 for alle 7. klasser i Odder kommune.
Hver klasse skulle give deres bud på et tiny house med en eller flere teknologier baseret på micro:bit.
En utrolig spændende uge med mange kreative og flotte løsninger.

Find forløbet "Tiny houses - Teknologi" under menupunktet "Forløb" - "Tværfagligt"
I slutningen af forløbet er der sat lidt ord og billeder på afviklingen af ugen.

26-02-2020

Hen over foråret skal elever fra 4. og 5. klasse på Østerhåbskolen i Horsens opbygge et lille bymiljø omkring en Brio togbane. Bygninger mm. skal udstyres med digitale løsninger til bevægelse, lyd og lys, der styres af micro:bits.
Min kollega Ove Sølvsten, der er sløjdlærer, har arbejdet ud fra en briobane og lavet løsninger på en kontaktskinne, en stopskinne og et bomanlæg.
I materialet ser vi på, hvordan elementerne kan benyttes og programmeres med micro:bit.

Se under "Tips" - "Byg selv"